Vælg en side

Hvad er rigtigt og forkert, når det kommer til dating?

Det kommer selvfølgelig an på, om man tænker på ren lovgivning eller etik. Der er nemlig mange ting, der er uetiske, men ikke decideret ulovlige. Det er et emne, vi gerne vil sætte lidt fokus på – og det gør vi i denne artikel. 

Få gaver og penge for at date

Er det virkelig muligt at tjene penge og få gaver for at date?

Ja, der er faktisk rigtig mange mennesker – især kvinder, der mere eller mindre lever af at gå på dates mod betaling. Det minder på mange måder om prostitution – dog er der den store forskel, at modparten ikke nødvendigvis har et seksuelt motiv. Og skulle du være i tvivl, så hentyder vi naturligvis til sugardating, som denne form for dating bliver kaldt. 

Sugardating dyrkes som regel af ældre og velhavende mænd på den ene side og unge kvinder på den anden side. Manden ønsker selskab og intimitet og betaler kvinden med penge og gaver for dette. Via jyllands-posten.dk kan du blive klogere på, hvad sugardating er for en størrelse. 

Date andre, når man er i et forhold eller ægteskab

En anden ting, der ikke er ulovligt, men til gengæld meget uetisk, handler om at date andre, når man er i et forhold eller ægteskab. Måske mangler man spænding i forholdet og vælger derfor at søge opmærksomhed via internettet.

Selvom det på ingen måde er etisk korrekt at chatte frækt og flirtende med andre end ens partner, så hører man desværre tit om, at dette sker. Har du ikke nok i din kæreste, og føler du derfor behov for at skrive med andre, så er det måske bedre, at du prøver singlelivet. 

Ghosting

En sidste ting, der er virkelig uetisk er at ghoste en anden person.  

Ghosting handler meget kort om at ophøre al kontakt og kommunikation med en partner, flirt, ven eller en helt fjerde relation. 

Der kan være mange grunde til, at man vælger at ghoste en flirt e.l. Den typiske grund er, at man har fundet ud af, at man alligevel ikke føler noget for personen og derfor ønsker at komme videre. I stedet for at tage en snak med modparten, så vælger man den nemme (men ikke smarte) udvej; man stopper al kontakt. Måske vælger man endda at blokere partneren eller flirten via sociale medier, så han eller hun ikke længere kan skrive eller ringe.

Endnu en gang er det meget uetisk, men ikke ulovligt.