Vælg en side

Når du ønsker at købe eller sælge et hjem, er det en god idé ikke at stå med det hele selv. Hvis du aldrig har købt eller solgt en ejendom før, kan det blive meget overskueligt, hvis du ikke har en ejendomsmægler med indover. 

En ejendomsmægler har nemlig ekspertisen og ved hvordan man gennemfører en god handel. Her er et par vigtige ting, du skal se efter, når du søger en ejendomsmægler:

Omfattende kendskab til det lokale marked 

Når du sælger et hjem, vil du sikre dig, at du får en rimelig pris. Og når du køber en ejendom, vil du undgå for meget betaling. Derfor er det afgørende at finde en ejendomsmægler, der kender markedet godt og kan give dig indsigt i, hvad du skal betale eller sælge din ejendom for.

Derfor er det vigtigt at du finder en lokal ejendomsmægler, der har en god forståelse og indsigt i det lokale marked. Find eksempelvis en ejendomsmægler i København, hvis du ønsker at købe eller sælge netop her. 

Solide referencer 

En af de bedste måder at sikre, at du vælger en god ejendomsmægler, er at spørge folk, der har købt eller solgt i området, til råds. Spørg venner og naboer, hvordan deres oplevelser med deres ejendomsmæglere var. 

Hvis du leder efter ejendom i splinternyt område, hvor du ikke kender nogen personligt, skal du sørge for, at enhver ejendomsmægler, som du overvejer, kan levere en lang liste over tilfredse kunder sammen med telefonnumre, så du kan kontakte dem og tale tingene igennem. 

Dette er eksempelvis muligt, hvis du er i kontakt med en ejendomsmægler som Siesbye Kapsch, der er Københavns førende liebhavermægler, blandt andet grundet deres målrettethed og mange års erfaring. Læs mere om Siesbye Kapsch lige her.

En kontrakt med gunstige vilkår 

Når du vælger en ejendomsmægler, vil du ikke bare se på gebyrer; du vil også se, hvilken slags kontrakt du låser dig inde i. Målet er at finde en ejendomsmægler med en rimelig kontraktlængde. 

Det kan betyde 180 dage eller mindre, afhængigt af hvor hurtigt boliger har tendens til at bevæge sig i dit område. Hvis du forpligt dig til en for lang kontrakt, kan det hurtigt ende ud i en dårlig afslutning, hvis det viser sig, der er et dårligt match din agent, som måske ikke er i stand til at flytte dit hjem fra markedet.

Rimelige gebyrer

 Selvom ejendomsmæglere kan fastsætte deres egne gebyrer, som du betaler som sælger, så opkræver de fleste en kommission et eller andet sted inden for området 5% til 6%.

Hvis du ser en meget højere sats, så spørg hvad du får til gengæld for det. Ejendomsmæglere er ofte modtagelige for gebyrreduktioner, især hvis du ønsker at sælge et hjem, der kan have en høj salgspris.