Vælg en side

For at kunne investere i aktier har du brug for mere end blot en god internetforbindelse – du har også brug for en online handelsplatform, hvorfra du kan handle værdipapirer. Dem findes der en hel del af, men markedet kan virke uoverskueligt, og spørgsmålet om, hvor du finder det bedste sted at handle aktier, kan der for umiddelbart virke svært at svare på.

Samtidig er det også værd at bemærke, at det bedste sted at handle aktier ikke nødvendigvis er et og samme sted – det afhænger nemlig af dine behov og krav til din investeringsplatform. Derfor har vi samlet tre tips til dig, der gerne vil finde det bedste sted at handle med aktier på nettet.

Tip nummer 1 – tjek udvalget

Det vigtigste tip, når du skal finde den rette investeringsplatform til at handle aktier på, er at tjekke det udvalg af værdipapirer, som platformen tilbyder dig at handle med. Har du planer om at investere i amerikanske aktier, er det f.eks. ikke noget ved at vælge en platform, der udelukkende tilbyder handel med nordiske aktier.

Derudover skal du også være opmærksom på udvalget på de enkelte markeder. Der findes adskillige mæglere, som godt nok tilbyder aktiehandel på specifikke markeder, men hvor udvalget på markederne er begrænset, så du kun kan handle i udvalgte værdipapirer. Er det ikke tilstrækkeligt, så undgå disse platforme.

Tip nummer 2 – tjek prisen

Når udvalget er på plads, er det næste naturlige skridt at tjekke prisen. Her skal du selvfølgelig først og fremmest være opmærksom på kurtagen, men husk også, at der kan være andre omkostninger forbundet med at handle aktier på nettet – det kunne f.eks. være depotomkostninger.

Det er ikke nødvendigvis altid den billigste mægler, der er det rette valg, men undersøger du ikke priserne hos de forskellige mæglere, har du intet grundlag for at kunne vurdere, om en mægler er billig eller dyr. Tjek derfor altid prisen!

Tip nummer 3 – tjek, hvad andre siger

Andres meninger om de forskellige handelsplatforme er ofte en af de bedste – hvis ikke den bedste – indikation af, om en handelsplatform er god eller ej. Inden du vælger din næste handelsplatform, kan det derfor varmt anbefales, at du altid tjekker på nettet, hvad andre synes om at handle der.

På den måde undgår du at vælge en platform, der ved første øjekast måske ser god ud, men som efterfølgende viser sig at være det stik modsatte. Man kan få meget ud af at læse andre investorers anmeldelser af platforme, så husk altid at gøre det, inden du opretter en konto.