Vælg en side

Sponsoreret indhold

Det er vigtigt at sikre, at dit barn sover godt. Det er dog ikke altid, at det er nemt at sikre. Føler du, at dette er et punkt, hvor du gerne vil forbedre dig som forælder, finder du herunder en række tips til at sikre bedre søvn for dit barn.

Faste sengetider og rutiner

Det er ofte lettere at få dit barn til at falde i søvn, hvis det foregår på samme tid hver dag. Ved at have en fast rutine vil dit barn være træt på samme tid hver aften.

Samtidig sikrer det, at barnets krop bliver vant til at sove og vågne på samme tidspunkt hver dag. I forhold til rutinerne er faste sengetider ikke altid nok. Det er værd at tilføje en fast rutine, hvor I f.eks. synger en godnatsang eller læser i en bog.

De faste rutiner hjælper dit barn med at vænne hoved og krop til, at det nu er tid til at sove.

Undgå sen aktivitet og teknologi

Man bør forsøge at undgå fysisk aktivitet fra et par timer inden sengetid og frem. Hvis du sender dit barn i seng efter en fodboldtræning eller vild leg i stuen, vil adrenalinen medføre, at det er svært for barnets krop at falde til ro.

Derudover er det også en god idé at slukke for alle skærme mindst en time inden sengetid. Det medfører nemlig også, at dit barn når at omstille sig og få ro. Der er et utal af undersøgelser, der har vist, at elektronik kort før sengetid forstyrrer søvnen.

Om aftenen bør elektronikken slet ikke tages med ind på børneværelset. Det gør det nemlig også lettere for barnet at indstille sig på, at det er sengetid.

Komfortabel dyne og pude

Du genkender sandsynligvis selv, at du sover bedre, hvis du har en komfortabel hovedpude og dyne. Det er ikke kun noget, der er gældende for dig, men også for dit barn.

Af denne grund er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke går på kompromis med dette. Der findes heldigvis et hav af dyner og hovedpuder til børn, der leverer en suveræn komfort. Derfor bør du ikke tøve med at opgradere både dyne og pude til dit barn.

Du rådes til at vælge både dyne, pude og madras, der kan bryste sig af enten Svanemærket eller EU-Blomsten. Ikke nok med, at det er bedre for dit barn, så er det også bedre for miljøet.