Vælg en side

Reparationerne bliver hyppigere, og omkostningerne er svære at følge med. Bilen efterlader dig ofte strandet et sted og sætter dig i en potentielt farlig situation eller er skyld i at du kommer for sent på arbejde.

Problematikken når din bil går i stykker, og du står du over for en høj reparationsregning er stor. Det er måske ikke første gang det sker, og du er træt af at hælde penge i en aldrende maskine. En ny bil ville være rart, men er det den smarteste beslutning? Ville det være klogere at reparere den gamle bil eller er det i virkeligheden tid til at købe en anden?

 Der er ikke noget klart svar på disse spørgsmål, men vi kan vise dig, hvilke fordele og ulemper der er ved hver mulighed, for at hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning.

Omkostningerne ved slitage

 Selvom du har passet godt på din bil, er nogle dyre reparationer uundgåelige, nogle gange på grund af overdreven slitage eller blot grundet lang tid på vejene. 

Gummibælter og slanger tørrer ud og revner og elektriske dele holder op med at virke. Slidartikler som akselstøvler, remme og bremserotorer skal til sidst udskiftes. 

Omkostningerne ved at have bil løber hurtigt op, jo mere bilen har kørt og jo flere reparationer der bliver nødvendige, jo tættere på en skrotbil bliver det.

Det er derfor vigtigt at veje op med sig selv, hvorvidt hver reparation er det værd, samt hvor lang tid bilen har igen. 

Argumenter for at beholde den gamle bil

At købe en ny bil er muligvis ikke rigtigt for dig af budgetmæssige eller andre grunde. Her er et par eksempler på, hvorfor det kan være en god idé at få reparationen udført.

Det er næsten altid billigere at reparere en bil end at købe en ny. Selvom noget så alvorligt som en smadret motor, vil koste dig i dyre domme at få udskiftet hos en forhandler, koster sådanne reparationer stadig ikke så meget som at købe en ny bil. 

Du kan muligvis købe en velfungerende brugt bil, for omkring det samme beløb, men husk på at denne også vil komme med sine egne problemer.

Argumenter for at købe en ny bil 

Du svor, at du ikke ville lægge endnu en øre i din gamle bil efter den sidste reparation. Men at købe en ny bil virker som et skræmmende udsyn. 

Ved køb af en ny bil, skal du ikke bekymre dig om fremtidige sammenbrud. Gamle biler kan være uforudsigelige. Reparation af et enkelt problem med en ældre bil garanterer ikke, at en anden sammenbrud ikke sker med en anden del eller et andet system.

Du er sikkert også træt af de konstante ture til værkstedet. Nogle ting bliver ikke løst første gang, mens andre ser ud til at have behov for konstant opmærksomhed. Uanset hvad koster ture til mekanikeren dig for mange penge og tid væk fra arbejde eller familie. 

Der er altså gode grunde til at få udskiftet den gamle bil, med en ny og mere velfungerende.