Vælg en side

Det er en stor beslutning at tage sig som forældre, når man skal til at vurdere, hvorvidt børnene skal have et kæledyr såsom en kanin. Der er fordele og ulemper ved det. Og der er desuden nogle ting du skal overveje i forbindelse med dette valg. Læs med her for mere information om emnet. 

Fordele ved at give børnene en kanin

Der er en række fordele ved at lade børnene få en kanin. Den vigtigste er formentlig, at det kan lære børnene en hel del om ansvar. Det tager ret meget modenhed og ansvar at tage vare på et levende væsen. Og det kan være en meget god øvelse for børnene, hvis de får mulighed for at træne dette, imens de er helt små.

Det kan også give dem en større erfaring med at have empati for små væsener, som er afhængige af dem. Og dette kan i sandhed være en god øvelse og færdighed at have til senere i deres liv. 

Fordelen ved at give børnene en kanin er, at man dermed også kan lukke den ind i et bur og lade den blive der. Hvis man som forældre ikke er vild med at have en kat eller hund til at rende om benene, imens man bevæger sig rundt i huset, så er dette en god løsning. 

Ulemperne

Der er naturligvis også nogle ulemper ved dette. Den største ulempe er, at man som forældre risikerer selv at skulle tage vare på denne lille uskyldige kanin. Børn kan meget hurtigt gå hen og blive trætte af deres kæledyr eller simpelthen glemme at passe dem. Og så falder dette ansvar på forældrene, som ofte har rigeligt at se til i forvejen. 

Hvis du er klar til at tage dette ekstra ansvar, så kan det være en meget god ide at give en kanin eller flere til børnene. Det kan jo være at de er i stand til at træde i karakter i en ung alder og tage fuldt ansvar for den. 

Det skal du anskaffe

Der er naturligvis en del ting du skal anskaffe, hvis ungerne skal have en kanin. Du skal først og fremmest tage et kig på nogle kaninbure. Der er nogle forskellige, som du kan vælge imellem. 

Det er for eksempel meget populært at have kaninen til at bo inde på børnenes værelser. Men det er mindst lige så populært at have den stående ude i haven.