Vælg en side

Demente døjer desværre ofte med ikke at kunne finde ro. Den konstante bevidsthed om, at der er ting, som de ikke kan huske, kan være utrolig frustrerende og dermed også skabe uro i kroppen og i hovedet.

De fleste kender en snert af fornemmelsen og ved sandsynligvis godt, hvor irriteret man kan blive over at have glemt noget, man havde lige på tungen. For demente er den følelse konstant, hvilket man i den grad kan sympatisere med.

Der er desværre ingen decideret løsning på demens og de problemer, som det medfører. Men man kan til dels holde det stangen ved at bruge diverse sansestimulerende hjælpemidler.

Hjælpemidler, der påvirker sanserne

Når man stimulerer kroppens sanser, går man teknisk set ind og træner hjernen. Ligesom når man går i fitnesscenteret for at træne musklerne, så kan man ved at stimulere sanserne træne og vedligeholde dem. Det kræver naturligvis ikke hjælpemidler for sunde og raske mennesker, der kan gå en tur og lytte til fuglefløjt, snakke med mennesker, træne lugtesansen under madlavningen og lignende.

Men for demente og andre syge kan det være svært at få stimuleret sanserne af flere forskellige årsager. Derfor kan man med fordel bruge nogle af disse sansestimulerende hjælpemidler, der går ind og træner hjernen. Vi kommer med et eksempel på en pragtfuld måde at træne sanserne på i næste afsnit. 

Eksempel: inmu RELAX er en interaktiv musikpude

Et eksempel på sådan et sansestimulerende hjælpemiddel er musikpuden fra inmu. Det er en pude, der er udført i lækre materialer, og som ved en enkelt berøring kan afspille musik. Den er mere avanceret end et klassisk stykke musiklegetøj i den forstand, at musikken og vibrationerne fra puden udvikler sig alt afhængig af, hvordan den bruges og berøres.

De bløde materialer og størrelsen på puden giver den også en vis tryghedsfaktor. Den er god at holde ved, og fordi man kan stikke hånden ind i den, bliver den også omfavnende. Kombinationen af dette og musikken kan være med til at lindre tankemylder og uro for personen, der benytter den.

Det kan derfor være et rigtig godt værktøj til demente, men faktisk også til personer (både unge og gamle), der lider af ADHD, angst og andet, der kan kræve, at tankerne bliver ledt et andet sted hen. Vil du vide mere om puden fra inmu? Så læs mere om den famøse musikpude med vibrationer via linket og bliv klogere på, om det er det rette hjælpemiddel for den person, som du har kær.