Vælg en side

Elektronik er blevet en stor del af alles hverdag, og derfor er det også vigtigt at der er fokus på, hvordan man som privatperson skal håndtere sit gamle bruge elektronik. Det er nemlig ingen hemmelighed, at de mange devices kan være en stor byrde for miljøet, og det er derfor en rigtig god idé at skille sig af med sin gamle elektronik på en god måde.

Hvad enten du ønsker at få penge for det, eller at donere det til velgørenhed i en god sags tjeneste, så får du her, en større indsigt i, hvordan du skal bære dig ad.

Det skal du gøre inden du bortskaffer din elektronik:

  • Slet alle dine personlige oplysninger, inden skaffer dig af med din gamle smartphone eller computer. Hvis andre får fat i din device efter dig, kan den nemlig misbruges, hvis du ikke har sikret dig, at alt data er væk inden du bortskaffer din elektronik. Vær derfor sikker på at alt personligt data er væk. 
  • Meget elektronik indeholder elektronik værdifulde metaller, og farlige kemikalier, som ikke skal destrueres på ordentlig vis. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på dette, så din gamle elektronik ikke ender i almindeligt restaffald. 

Får penge for din gamle elektronik


Om du kan sælge brugt elektronik, afhænger selvfølgelig af, hvor gammelt dine devices er. Dette har nemlig betydning for, hvorvidt det kan bruges videre hen. Hvis din elektronik er forholdsvis nyt, er der dog gode forudsætninger for, at du kan få penge for det, på trods af din device indeholder uorginale dele eller er i ringere stand. 

Mærket og standen har dog stadig ind vis betydning for det beløb, som du får for din device. Der er altså flere ting der spiller ind, hvis du ønsker at få penge for din gamle elektronik. 

Giv din gamle telefon videre til velgørenhed

Hvis du ejer en ældre telefon som du alligevel ikke kan bruge mere, og som der måske ikke er den store værdi i, er det måske ikke det rigtige at sælge den. I stedet kan du give den videre til en, der måske ikke har råd til at købe en telefon, gennem velgørenhed. 

For nogle kan det nemlig være utrolig givende at få en telefon, idet de ikke selv har midlerne til at købe en. Du kan derfor gøre en god gerning ved at give din telefon til velgørenhed.

Skil dig af med din brugte device hurtigt

Din brugte elektronik taber sin værdi relativt hurtigt, og det er derfor en dårlig idé at lade det ligge i skuffen over længere tid, uden at bruge det. Skil dig i stedet af med din brugte device hurtigt, så det giver god mening af skille sig af med den, på ordentlig vis. 

Hvis du skulle gå hen og mange en telefon, mens din egen eventuelt er til reparation, er der mulighed for at låne en hos de fleste teleudbydere.