Vælg en side

I dag kan man shoppe på internettet på mange forskellige måder. Det er ikke altid, at man handler på en side, hvor man bruger den danske valuta, og derfor kan det være værd at overveje hvordan told, moms og valutakurser ser ud. Læs mere om det her!

Valutakurser – du kan spare penge

Hvis du f.eks. handler på en hjemmeside, der kommer fra England, så er det klart, at valutaen er pund. Der er dog også nogle hjemmesider, der sørger for, at man kan betale med danske kroner, det gør f.eks. tøjbutikken ASOS. Når du er på en hjemmeside, hvor det er muligt at skifte fra den originale valuta til danske kroner, så skal du være opmærksom på prisen. Det forholder sig nemlig sådan, at det er netbutikken selv, der veksler pengene. Her har de både mulighed for at lade dig bruge flere penge eller til at spare penge – kursen fremgår ikke nogen steder, så du skal selv være obs på det. Du kan selv finde en omregner på nettet, som du kan oversætte den udenlandske valuta med. Her skal du blot vide, at det ikke er alle valutaomregenere, der bruger den samme rente.

Besparelser varierer

Som du ved nu, kan der være nogen besparelser ved at handle med den originale valuta i stedet for den danske. Hvis du ikke synes, det er til at finde ud af, hvordan du kan ændre valutaen, så kan det nogle gange hjælpe at ændre sproget på hjemmesiden. Hvis du gør det, kan det dog være, at du ikke kan få sendt din pakke til Danmark – så det skal du også lige være opmærksom på! Men det kan være værd at prøve på. Du skal ofte spare flere procenter ved at handle på det originale sprog – i hvert fald nogle steder!

Valutaomregner med friske valutakurser

Told og moms

Når du handler på internettet, skal du huske at være opmærksom på, hvor i verden pakken skal sendes fra. Hvis den sendes fra et land inden for EU, så kan du næsten altid være sikker på, at der er betalt moms af produktet. Ligeledes skal du i de fleste tilfælde heller ikke betale for told, men der kan godt komme en afgift på nogle varer. Hvis du derimod bestiller en pakke, som skal sendes uden for EU, så kan du næsten med garanti være sikker på, at der kommer en lille ekstraregning med i prisen. Hvis pakken koster over 80 kroner, skal du betale moms af den. Er beløbet over 1150 kroner, skal du også betale told. Udover told og moms kan du også risikere at skulle betale gebyr til dem, der håndterer transporten. Det afhænger dog af, hvem der står for transporten. Er det f.eks. post Danmark, så koster det 160 kr.