Vælg en side

Går du og drømmer en berigende oplevelse til det famøse USA, er du ikke alene. Det store land er blevet en af de mest populære rejsedestinationer blandt borgere verden over, hvilket ikke alene skyldes deres venlige folkefærd, men også de storslåede naturoplevelser og arkitektoniske bygninger. Læs med i denne artikel hvor vi guider dig til alt du bør vide inden afrejse til USA, så du med garanti er klædt godt på, og kan gå en god ferie i møde.

Flere vender tilbage til USA gennem deres levetid, hvilket bunder i, at du ikke er i stand til at opleve alt og det hele på én og samme gang. En rejse til USA kræver derfor nøje koordinering og planlægning, så du får bedst mulig ud af dine rejse. Heldigvis findes der mange behjælpelige sider online, der kan bidrage til at give større indsigt i de mange delstaters univers og hvilke muligheder der byder sig. Hermed kan du få skræddersyet en rejse der passer til dig, og de 90 dages ophold et ESTA visum tillader dig.

ESTA ansøgning til USA

Ved indrejse i USA gælder en række særlige regler som skal overholdes for opholdstillade. Dette gælder en lovpligtig rejsegodkendelse, som er en forpligtelse til alle visumfrie rejsende til USA. En ESTA ansøgning kan udfyldes online, og kræver blot, at du udfylder en række præcise oplysninger om dit selv og dit formål med rejsen. Vigtigt er det således, at man har klargjort sin rejse forinden, så man er i stand til at videregive konkrete oplysninger om hvorhenne i landet man vil befinde sig på rejsen. Du vil således skulle angive konkret destination og adresse på hoteller, samt eventuelle udflugter.

Efter at have udfyldt alle adspurgte oplysninger, sendes ansøgningsformularen ind til godkendelse. De amerikanske myndigheder vil her kigge den igennem, og sørge for, at du lever op til alle indrejsekravene for tilrejsende til USA. Denne proces kan tage op til et par enkelte dage, hvorved man bør sørge for at udfylde ansøgningen og sende afsted hurtigst muligt. Efter godkendelse udstedes din rejsegodkendelse ligeledes elektronisk, og tilknyttes ens pasnummer, hvorved grænsemyndighederne nemt kan verificere ens ESTA status.

90-dages reglen

Når først du har fået udstedt din rejsegodkendelse vil den være gyldig 2 år frem, så længe dit pas ikke udløber i mellemtiden. Vigtigt er det dog at være bevidst om, at der medfølger en 90-dages regel, der betyder, at hvert ophold til USA, kun maksimalt på vare 90 dage. De 90 dage inkluderer også afrejse til nabolandende Canada og Mexico, hvorved du skal tage højde for dette i planlægningen af din rejse. Efter de 90 dage, er du forpligtet til at rejse hjem, hvor du skal opholde dig i et par uger, førend du må rejse tilbage. Overholder du ikke disse betingelser, kan du risikere at få en bøde eller blive hjemsend eller fulstændig blive bortvist fra enten hele landet eller den pågældende stat du befinder dig i. Det samme gør sig gældende hvis du ikke medbringer din rejsegodkendelse, eller hvis det fremstår at du de facto bor i USA.

Visum USA

Danske borgere der skal på ferie eller forretningsrejse skal ansøge til visum USA. I enkelte tilfælde, kan man risikere at blive afvist med sin ansøgning. Årsagen kan være vidt divergerende, og her er det derfor vigtigt, at man kontakter ambassaden. En afvisning skyldes enten, at det du skal foretage dig i USA ikke vurderes at være ordentligt, eller at der er øvrige komplikationer med din ansøgning, der skaber tvivl hos de amerikanske myndigheder. Heraf kan du forsøge dig med at ansøge om enten B1 eller B2 visum, hvorved du dog kan forvente en længere ventetid. En fordel er derfor at være ude i god tid med sin ansøgning, da man aldrig kan vide sig sikker på at den bliver godkendt.

I tilfælde af, at du kvalificerer dig til et ESTA visum, skal du søge seneste 72 timer inden afrejse. Grundet covid-19 har ventetiden dog været længere, hvorfor det anbefales at man sender afsted omkring en uges tid før afrejse. Er man forinden i tvivl om hvorvidt ens ansøgning bliver godkendt, kan det være godt at gøre det et par uger før. Det skyldes, at du hermed først vil skulle til indkaldelse hos ambassaden og gennemgå en række procedurer, hvorefter det kan vurderes om du alligevel må rejse.

Hvis du ikke kvalificerer dig

Oplever du, at din ansøgning bliver afvist, er der ingen grund til at panikke. Du kan ansøge om visum på en anden alternativ måde, som blot kræver, at du betaler et visumgebyr. Herefter vil du blive indkaldt på ambassaden, hvorefter din ansøgning vil blive behandlet. Ved ankomst i lufthavnen vil du yderligere være påkrævet at visse en række gyldige dokumenter der blandt andet indebærer at du kan finansiere dit ophold og ligeledes har en returbillet. En fordel er således at printe alle essentielle dokumenter ud, så du ved indrejse, ikke risikerer at der opstår komplikationer.