Vælg en side

At være kreativ er en sund og underholdende måde at få sat gang i hjernen. Når du er kreativ udfordrer du nemlig din hjerne til at tænke ud af boksen og i stedet tænke i nye baner. Det er derfor sundt at bruge tid på at være lidt kreativ hver dag, så din hjerne bliver godt stimuleret. En nem og enkel måde at være kreativ i hverdagen på, uden det skal tage for meget tid eller mange kræfter, er ved at tegne eller skitsere. Det kræver ikke meget tid, og du har blot brug for noget papir og nogle blyanter, og så kan du ellers lade din kreative side komme frem.

Et stort udvalg med en blyant til dig

At tegne eller skitsere kræver den rette blyant. Når du skal købe blyanten, så kan du online finde et stort udvalg, så du garanteret kan finde en blyant til dig. Blyanter kan fås i et hav af forskellige modeller, lige fra tynde og fine blyanter, til tykke og mere grove blyanter. Du bør vælge din blyant efter, hvad du skal bruge den til og hvad dine præferencer er. 

Når du skal finde den rette blyant, så bør du foretage dig følgende overvejelser:

  • Stiftens tykkelse. Du kan finde blyanter med helt tynde stifter, samt blyanter med tykkere stifter. Valget afhænger af, hvordan du foretrækker at tegne. For eksempel er en tykkere stift god til at skabe skygger og tyngde på en tegning. Tynde stifter er gode til små detaljer og fine streger på en tegning.
  • Blyants typen. Der findes både kulblyanter og grafitblyanter, som giver forskellige udtryk og muligheder, når du tegner. Mange kunstnere foretrækker grafitblyanter til tegning, da disse giver en blød og let streg. Du kan også købe blyanter med større hårdhed, afhængigt af din tegnestil. 
  • Blyantens greb. Det skal være behageligt og komfortabelt at sidde og tegne eller skitsere i længere tid. Derfor bør du lede efter en blyant med et behageligt greb, så det føles rart at holde blyanten. Der findes både runde og stjerneformede blyanter, som hver især føles forskelligt i hånden. 

Du kan finde en masse inspiration og et stort udvalg af gode blyanter online. Nogle fås som enkelt styk, mens andre kommer i pakker af flere blyanter. Du kan derfor købe lige den mængde, som passer til dine tegne og skitsere vaner.