Vælg en side

Det virker dejligt nemt at hente en juridisk skabelon online, hvis man bare lige skal have en aftale på plads. Dette er dog ikke altid den bedste løsning, og hvorfor, fortæller vi dig her. 

Kvalitetssikre dine juridiske dokumenter

Man kan hurtigt finde en skabelon til en lejekontrakt, samboeraftale og skabeloner til skriftlige aftaler og vedtægter online. Dette bliver tit opfattet som et smart og nemt værktøj, især for selvstændige der måske ikke har den kapital der skal til, for at have en egen juraafdeling eller jurist ansat. Der findes gratisløsninger og løsninger man kan betale for, men er det overhodet en god ide at bruge juridiske skabeloner fra nettet? 

Det som kan være problemet når man bruger skabeloner er, at det ikke er kvalitetssikrede dokumenter. Man vil helst have en jurist der rådgiver med dokumenter, og som måske kan tilbyde en meget mere skræddersyet løsning end den som skabelonerne lægger op til. Det er helt essentielt at juridiske dokumenter både indeholder korrekt information, passer til den virksomhed og det forhold der tegner dokumentet og er juridisk bindende. Dette sikrer man bedst ved at faktisk få en juridisk rådgiver henover aftalen. Det kan for eksempel give konsekvenser i form af fejlagtig information og konflikter efterfølgende, hvis dokumenterne og aftalerne ikke er kvalitetssikret. Derfor er det en god ide at få nogen til at kigge på dokumenterne og ikke bare ty til den nemme løsning. 

Det er jo dejligt nemt at bruge en juridisk skabelon, men det er næppe den bedste løsning, hvis du vil have en aftale der er skræddersyet og som er kvalitetssikret af en fagperson. Der findes mange juridiske faldgruber som privatpersoner ikke har mulighed for at opdage, men det har en jurist. 

Invester i juridisk bistand og rådgivning  

At kunne kvalitetssikre de juridiske dokumenter og aftaler som virksomheden tegner, uanset om det er en stor eller en lille virksomhed, er helt essentielt grunden til at man brude investere i juridisk bistand og rådgivning. Det er tit sådan at det man køber billigt kan blive dyrt i det lange løb, og sådan er det også hvis man undgår at få eksperthjælp til ting der kræver faglighed og juridisk blik. Det får man som oftest kun med en faktisk jurist eller advokat, og der er bare nogle forhold der kræver en professionel. 

En juridisk skabelon online er meget praktisk i ekstremt enkle forhold, men den bliver hurtig for enkel og unuanceret. Dette gælder specielt i forbindelse med vigtige bindende aftaler som en ejeraftale. En ejeraftale tegnes mellem flere ejere i en virksomhed eller for eksempel et ApS, der der er flere interne ejere. Dette er en aftale der skal sikre at der ikke bliver kaos, hvis der sker noget indad i virksomheden. Man kan tænke på en ejeraftale som et sæt med spilleregler som man skal følge i en given situation. Dette er en aftale som burde indgås under tilsyn og rådgivning af en jurist, da det er en aftale der skal skræddersyes til, og specialtilpasses den enkelte virksomhed. 

Få juridisk rådgivning til ejeraftalen og drop de juridiske skabeloner online. Specielt i forbindelse med juridiske aftaler, er det vigtigt at sikre at alt er korrekt og som det skal, og det har man bedst mulighed for, hvis der er en professionel indover der kan rådgive og kvalitetssikre – uanset hvad slags aftale det drejer sig om. Kvalitet og nuancer samt at man ikke kan skræddersy aftaler på samme måde som man kan med juridisk rådgivning, er hovedårsagen til, at man skal passe på med at bruge juridiske skabeloner online, og heller få hjælp af en professionel. 

Få orden i dine juridiske aftaler og få en løsning der passer til lige præcis din virksomhed.