Vælg en side

Det er for de fleste børn vigtigt med en god fødselsdag, så de kan nyde dagen og se tilbage på hvad de lavede. Her får du de bedste råd til, hvordan I holder et fantastik børnefødselsdag for jeres barn.

Gode råd til fødselsdagen

  • Masser af aktiviteter som alle kan være med på
  • Sørg for at der er noget forskelligt mad
  • Lad vær med at gøre det for besværligt
  • Vær kreativ
  • Find et sjovt tema
  • Forbered det du kan

Sjove aktiviteter

Ved dit barns fødselsdagsfest har du brug for organiserede aktiviteter. Afhængigt af hvor gamle børnene er, jo flere voksenstyrrede aktiviteter kan der være. 

Hav en aktivitet, der skal gøres med det samme for at varme børnene op. Prøv at farve fødselsdagshatte eller få dem alle til at tegne en tegning eller skrive en hilsen til fødselaren, på den samme plakat, når de ankommer.

Når der skal åbnes gaver, kan i lege spin flasken mens alle sidder i en cirkel, for at finde ud af hvem der skal give den næste gave. Alle kan også lave deres egne mini-lagkager, så de selv kan bestemme hvilket fyld der skal være i, og hvordan de skal pyntes.

Til efterfølgende aktiviteter, kan I lave et lille mini-tivoli, hvor der er en bod med ansigtsmaling og vaskbare tatoveringer. Der kan være en bod, hvor det gælder om at ramme dåser med bolde eller ramme en skydeskive med luftgevær. Det sidstnævnte kræver lidt ældre børn, med hvis det har interesse, så køb luftgeværer til arrangementet her. I kan også hænge en masse balloner op, og få børnene til at skyde efter dem. Hvis du mangler du mangler nogle legetøjsvåben findes der masser på markedet, af høj kvalitet. Handelshuasetaulum.dk er Danmarks største forhandler af pistoler, så her kan I helt sikkert finde noget.

Lækker mad

Til børnefødselsdage bør der være noget lækkert mad, som de fleste kan lide. Husk på at mange børn er lidt kræsne, så der må gerne være flere valgmuligheder, så alle får noget de kan lide. Et hit er altid boller og lagkage. Dette er nemt og billigt at lave, og falder i god jord hos de fleste børn. Det er også en god idé med noget frugt og lidt grøntsagsstænger på bordet. 

Hvis det skal være mættende mad, kan I servere nogle pizza-slices, pølsehorn, burger og grøntsagsspyd. Dermed er der noget til alle, og som de fleste kan lide. Men sørg for ikke at gøre det for besværligt for jer selv, og nøjes med noget rimelig simpelt mad.

Vær på forkant

Det kan være stressende og tidskrævende at holde en god fødselsdag, så sørg for at være på forkant med planlægningen, så I ikke står med det hele på selve dagen. Forbered derfor alt den mad I kan dagen inde, dæk bordet og skriv børnenes navne på kopperne, find ud af på forhånd hvilke lege der skal leges.

En temabaseret fødselsdag

Det kan være sjovt at lave et bestemt tema til fødselsdagen. På den måde kan børnene klæde sig ud, spise mad der passer til temaet, og der kan være pyntet med sjove flotte ting, der passer til. Dette er super sjovt for børnene, som lever sig ind i temaet, og leger med på tanken.

Det kan eksempelvis være dyre-tema. Hav klippet nogle masker med forskellige dyr klar ved døren, når børnene kommer, så de selv kan vælge det dyr de gerne vil være. De kan lave sjove dyrefigurer ud af kastanjer og tændstikker, eller tegne tegninger af dyrene. De kan også spiller Gæt et dyr. Der findes mange muligheder. Det handler blot om at være kreativ.