Vælg en side

Dette indhold er sponseret

Der er næsten ikke noget bedre end at tage sin dyne med ind i sofaen på en doven søndag, og bare se en film eller spille et spil med dem man elsker. Dette forstærkes så yderligere af, at min dyne er en kapok dyne, jeg har fundet på GreenTown. Det er nok langt fra alle, der har hørt om kapok, men det er et fantastisk materialer til dyner og puder, og jeg elsker at sidde og hygge med min kapok dyne udover mig. Så kan man lave lidt kaffe og købe lidt kage, og hvis man er rigtig doven og i hyggehumør, så bestiller man pizza, så man næsten ikke behøver at fjerne sin kapok dyne. Hvorfor at en kapok dyne er bedre end en almindelig dyne til netop det, men også generelt, det vil jeg komme ind på nedenfor.

Hvorfor lige kapok?

Kapok-fibre kommer fra kapoktræet, der vokser i regnskove i Asien, Sydamerika og Østafrika. Det er et ret utroligt træ at læse om, og det er kun endnu vildere at tænke på, at fibre fra det træ nu er i min kapok dyne. Træet producerer flere tusind frøkaplser med fibre, men det sker så kun hvert femte til tiende år. Fibrene er samtidig seks gange lettere end bomuld, og faktisk er kapok den letteste naturfiber i verden, fordi fibrene er hul indeni. Det gør også, at en kapok dyne er dejlig let, når fibrene indeni er på denne måde. Fibrene har også svært ved at blive fugtet, og de kan bære 40 gange deres egen vægt, hvilket også er en fordel ved en kapok dyne. Det betyder nemlig at sådan en kapok dyne ikke tager imod fugt, og at dynen er temperaturregulerende. Derfor kan kapok dynen bruges hele året, hvor den både vil holde en varm om vinteren og holde varmen ude af dynen om sommeren. 

Min niece og nevø vil også have en kapok dyne nu

Det er ikke kun mig i min omgangskreds, der har fået øjnene op for, hvor dejligt det er at have en kapok dyne. En af de førnævnte dovne weekenddage, der havde jeg nemlig min skønne niece og nevø på besøg. Vi skulle se den nyeste Disney-film, som vi mange gange før har gjort, og derfor skulle vi jo gøre det hyggeligt og have min kapok dyne ind i sofaen. De spurgte mærkeligt nok, hvorfor min dyne var rarere end deres derhjemme, hvilket jeg tænker er lidt atypisk af børn at forholde sig til. De synes det var skønt, at de kunne kravle rundt i sofaen eller bare ligge og putte uden at de hverken fik det for varmt eller frøs. Samtidig var min kapok dyne også så let, at de nemt kunne smide rundt med dem, lave en dynehule og andre skøre løjer. Så nu ønsker de sig begge også en kapok dyne.