Vælg en side

At lave et svært kodeord er ikke svært. Dette kræver bare, at man trykker nogle tilfældige taster ind. Det svære er at lave en kode, som er svær, men som man også selv kan huske. Her kan man oftest bruge nogle små ord, som gør det nemt for en at huske. Hvis man er et naturmenneske, kunne ens kode være; Miljømærket. 

Dette er dog ret nemt at gætte sig frem til, da det er et faktisk ord. Derfor kan man gøre det lidt svære. 0980Miljømærket2506 kan være et eksempel på hvordan man kan lave et svært kodeord, som man godt selv kan huske. Nogle gange skal man også have en god kode, hvis man har en hjemmeside. Hvis denne hjemmeside kommer til at tiltrække mange mennesker, er det en god idé at lave en god kode til den. 

Hvis ens domæne er miljoe-maerket.dk så ville det være meget dumt at bruge Miljømærket som kodeord. Her skal man være lidt mere kreativ og finde noget, man selv kan huske, men som for andre er meget svært, hvis ikke umuligt at gætte. 

Sådan laver du en god kode

En god kode er som sagt ikke bare ens domænenavn skrevet på en anden måde. Hvis man har et domæne der hedder passwords.dk så kan ens kodeord måske være “Låsesmed1321” Dette er nemlig ret nemt og huske, og det hænger sammen med ens domæne. På denne måde glemmer man ikke sit kodeord. 

Det er dog ikke særligt nemt at gætte sig frem til dette, hvis man ingen idé har, hvad man skal gå efter. Tal er meget stærkt i en kode, da man kan bruge uendelige forskellige kombinationer til at få sin kode til at blive unik på. Hvis man vil gøre det endnu sværere, så kan man også bruge tegn som eks “!”. Dette giver et ekstra lag af beskyttelse, da det er meget svære, hvis ikke umuligt, at gætte både tal og tegn rigtige. 

Det vigtige er også, at man ikke har for mange koder. Hvis man har en forskellige kode til alle ens profiler og ens hjemmesider osv., så kan det godt være meget svært at holde styr på. Det kan være, man bliver nødt til at skrive det ned i en lille bog. Problemet med det er, at den kan blive stjålet, og så har personen alle ens koder. Her er det godt måske at have 2-4 koder, man bruger hver gang. På denne måde slipper man for at skrive dem ned, og man kan huske dem alle udenad.