Vælg en side

Hvis du har længtes efter en ferie en lang rejse eller bare en lille weekendtur, så begynder det nu at lysne. Mange danskere fik slukket deres rejsedrømme, da verden pludselig måtte lukke ned, men nu begynder verden at åbne lidt op igen. Hvis de kribler i fingrene for at købe en flybillet, så læs med her og få tjeklisten til de praktiske forberedelser.

De praktiske forberedelser

Hvis du har drømt om en rejse lidt længere væk og gerne vil have en rigtig kulturel oplevelse, så skal du formentlig huske at erhverve dig et visum inden din afrejse. Der er mange destinationer, som kræver en forhåndsgodkendelse inden afrejse. Men man kan til gengæld let finde visum til rejsedestinationer i hele verden. Så ligegyldigt hvor du drømmer om at rejse hen, så skal det nok være muligt at få et visum.

Vær i god tid

Det er alligevel vigtigt at være i god tid, da din visumansøgning kan risikere at blive afvist. Det kan der være mange forskellige årsager til, men hvis du først har været lidt sent ude, så kniber det nok med tiden. Så det er vigtigt, at man husker at være i god tid med sit visum. Det afhænger nemlig også af tilstanden i landet, hvor lang behandlingstid der er på en ansøgning eller hvor svært det er at blive godkendt. Nogle lande er mere skeptiske end andre.

Hvis du vil spare tid

Hvis du har sprunget over planlægningen og er tidspresset, og du skal bruge dit visum i morgen, så kan du med hjælp fra rejsebureauer eller konsulentsider komme hurtigere i mål med din ansøgning. De kan nemlig fremskynde processen, så du faktisk kan få et visum på helt ned til en halv time. Til gengæld skal du selvfølgelig betale ekstra for den hjælp de yder. Men hvis uheldet er sket, så er det en fordel at kunne få hjælp. En anden fordel er, at du får dine penge retur, hvis ansøgningen bliver afvist.

Hvis du vil spare penge

Hvis du derimod er ude i god tid og tænker mere på din pengepung end din tid, så kan du også selv klare ansøgningsprocessen. Det varierer hvor besværligt det er og hvem man skal henvende sig til afhængigt af destinationen. Men det er ofte på ambassade eller hos regeringen, at man kan ansøge om et visum. På den måde sparer du penge, men får til gengæld heller ikke pengene tilbage, hvis du bliver afvist. Og desuden skal du begå dig i systemerne uden hjælp.

Det nemme elektroniske visum

Med muligheden for elektronisk visum gøres hele rejseplanlægning og selve rejseoplevelsen lettere. Det kan nemlig gøres nemt og hurtigt. Når først du er blevet godkendt, så registreres dit visum i dit pas, koblet op på dit pasnummer. På den måde slipper du ganske enkelt for at slæbe papirer rundt i lufthavnen, men kan uden problemer glide gennem kontrol både inden flyafgang og når du lander ved destinationen.

Trækker USA? Så skal du have ESTA

Hvis det er på den anden side af Atlanten rejsefeberen rettes, så skal du lave en ESTA ansøgning.Der er selvfølgelig forskelligt hvilke indrejsekrav der gælder i de forskellige lande. Hvis du for eksempel skal til USA, så er det en ESTA ansøgning du skal udfylde. I USA er det lovpligtigt med visum allerede, når du letter hjemmefra.  

Dit ESTA-visum gælder faktisk i to år, hvor du kan rejse ind og ud af USA i et begrænset antal. Dog altid blot af 90 dages varighed ad gangen. Det er smart, hvis du skal flere gange ind og ud af landet, da du ikke skal opdatere din ansøgning eller ansøge igen.