Vælg en side

Vi har alle lige mange timer i døgnet til at gøre godt med, vi vælger dog selv, hvad vi prioriterer at bruge vores tid på. Nogle når mere i løbet af dagen, mens andre har lidt sværere ved at få nået det der skal ordnes. En stor del af, hvor meget du når at få lavet i løbet af dagen, afhænger af prioriteringer og mindset. Hvis du virkelig sætter alt til side, for nå en vis opgave, samtidig med at du administrerer din tid fornuftigt, så kan du nå meget mere i løbet dagen. 

De fleste bruger eksempelvis timevis på transporttid. Dette har stor indflydelse på, hvor meget tid, der er til overs til andre ting. Du kan dog vælge at få en bil i stedet, så du sparer den tid, som det tager at cykle eller tage det offentlige. Få et konkret tilbud af Fleasing.dk og find den bil som passer til dig, så du kan spare tid i din hverdag.

Læs med nedenfor, hvis du ønsker et større indblik i, hvordan du kan spare mere tid i din hverdag. 

Analyser din tid

Når det kommer til at live mere produktiv i din hverdag, er den første du skal gøre, at finde ud af, hvad du egentligt bruger af tid på forskellige ting. Du tror måske, at afsendelse af e-mails kun tager 30 minutter, men faktisk tager det dig en time. Ligeledes kan det være, at du regner med kun at bruge en time på sociale medier, men bruger i virkeligheden 3 timer. Denne tid kunne du have brugt på en hel masse andet interessant.

Nedskriv derfor løbende igennem din dag, hvor meget tid du bruger, og find derefter ud af, hvilke ting, som du godt kunne tænke dig at bruge mindre tid på. Det kræver altså et aktivt valg at begynde at omlægge sin tid. 

Sæt tidsbegrænsninger på de forskellige opgaver

At have en tidsbegrænsning for hver enkelt opgave, hjælper dig til at blive færdig med de pågældende gøremål. Det kan eksempelvis være, at det er en god idé, at sætte en begrænsning på, hvor meget du kan bruge din telefon i løbet af dagen, så det ikke tager overhånd. Ligeledes kan det være en god idé at sætte en alarm, inden du går i gang med en opgave, så du ved, hvor meget tid, du har til den. 

Hold styr på dine opgaver

Hvis du ønsker at få en mere produktiv hverdag, er det en rigtig god idé at have styr på din kalender. Dermed har du styr på, hvilke ting der skal nås, og hvordan du skal planlægge din dag. Hvis du laver en plan af, hvad der skal nås den efterfølgende dag, inden du går i seng, har du noget at forholde dig til, når du vågner. En to-do-liste er et rigtig godt redskab til at holde overblikket og ikke mindst motivationen. Du opnår desuden glæden ved at sætte hak ud for de opgaver, som du allerede har klaret, hvilket også giver dig motivation. 

Når du har planlagt, hvornår du skal træne, arbejde og ringe til din bilforhandler, for at spørge ind til flexleasing med begrænset værditab osv. når har du noget konkret at forholde dig til, og har dermed nemmere ved at få klaret dagens opgaver. 

Men husk på at produktivitet i sidste ende afhænger af dit mindset og prioriteringer.