Vælg en side

Der er ingen tvivl om, at samfundet i dag er afhængigt af teknologi, og at teknologiske løsninger for mange er fundamentet for en velfungerende hverdag. Dette gør sig gældende i utallige aspekter, ikke mindst når det kommer til økonomi. Ansøgning om lån og kreditter er blevet betydeligt mere tilgængelig, da online finansiering gjorde sit indtog i vores samfund. Online lån er vokset eksplosivt de seneste 15-20 år, de fleste låntagere ansøger i dag online, og færre og færre husker, hvornår de sidst besøgte en bankfilial. Men hvad er årsagerne til det store fremskridt med online lån?

Skaber muligheder for nye spillere

Jyske Bank, Sydbank og Nykredit Bank er tre af de største banker i Danmark. Før online finansiering tog fart, var det som regel den type banker, som låntagere besøgte, da de ønskede at ansøge om et lån. Men med tiden er der kommet flere og flere spillere, og de udfordrer de store banker. Flere aktører betyder større konkurrence om låntagerne, og dermed presses renten.

En af grundene til at online udlånsinstitutioner kan tilbyde lavere renter er, at de udelukkende driver deres forretninger online. Det betyder også, at de i højere grad undgår faste udgifter i form af omkostninger til blandt andet bankfilialer, bankpersonale og håndtering af kontanter.

Hurtigt og nemt

Når du ansøger om et lån online, undgår du både bankbesøg og lange telefonkøer. I stedet kan du læne dig tilbage derhjemme og se på dine muligheder i fred og ro – det kan næsten ikke være mere behageligt!

Ud over at være i stand til selv at bestemme, hvornår og hvorfra du ansøger, tager det normalt kun et par minutter at udfylde en ansøgning direkte på långiverens hjemmeside. Det er ikke en kompliceret proces, da de långivende institutioner har gjort det meget overskueligt med blot et par trin. Herefter vil du typisk få svar på ansøgningen samme dag eller efter få minutter.

Sammenligningstjenester øger gennemsigtigheden

Det helt centrale element i en låneproces er at forsøge at finde den mulighed, der passer bedst til den enkelte persons økonomiske situation. Lånets beløb og løbetid skal svare til det reelle behov, og der skal være plads i budgettet til at styre tilbagebetalingen. Styring af din tilbagebetaling er den vigtigste faktor i din lånproces. Derfor bør du ikke ansøge om et lån, du ikke kan overskue. Sammenligning af lån er derfor første step på vejen til at finde det bedste lån.Efterhånden som antallet af kredit- og långivere stiger, oprettes der også flere og flere online lånesammenligningstjenester. Disse sammenligningstjenester øger gennemsigtigheden på lånemarkedet ved at tilbyde en tjeneste til sammenligning af långiveres tilbud. Det er en stor hjælp i jagten på at finde en fair långiver med den bedste pris for et lån. Moneezy er en gratis sammenligningstjeneste, der baseret på det ønskede lånebeløb og løbetid præsenterer en liste over mulige långivere, du kan ansøge om.