Vælg en side

Mange forskellige brancher skal skære forskellige materialer. Der er den helt klassiske metode hvor man bruger sav, dette bliver stadig brugt verden over til adskillige forskellige slags materialer. Man har med skæring af ting optimeret igennem flere hundrede år, og man er nu kommet frem til at laser skæring er det mest effektive. Hvorfor? Det vil vi forklare nu.

Laser skæring er ofte blevet set en smule ned på, da det af mange ikke bliver set, som klassisk manuelt arbejde. Det er at hoppe over hvor gærdet er lavest. Det er vi helt uenige i, vi synes laser skæring er den mest effektive måde at få skåret næsten alle materialer igennem med.

Laserskæring er blevet udviklet efter man opfandt at lave mønstre, og lign ting. Vi kender måske allerede de laser penne man kunne få, da man var yngre. Der var det meget vigtigt at man ikke pegede andre børn i øjnene med laseren. Den samme form for sikkerhed skal sikres nu. På samme måde som man kan skære sig på en sav, kan man både ødelægge sine øjne, og brænde sig på laser. Derfor skal sikkerheden være helt i top, før man går i gang med at arbejde med laser. 

Gode sider

Hos Blunico er du sikret kvalificeret guidance ift. Hvad dit projekt vil have bedst af. De arbejder både med laser skæring, 3D scanning, bukning og svejsning. Derfor kan du være helt sikker på et gennemtænkt, og godt tilbud når du snakker med en af de engagerede medarbejdere hos blunico.

Det er en god ide at kende det firma man bruger godt. Det vil nemlig sikre god service, og et firma der kender ens firmas behov. På den måde vil man kunne få til rette lagt tilbud efter hvilken slags firma man er, og hvilken slags produkter man sælger. 

Fordele ved laser skæring:

Helt basalt er der rigtig mange gode grunde til at bruge laser skæring. Vi har her prøvet at liste nogle af grundende op. 

  • Det er egnet til adskillige former for materialer. Der findes ikke en skæreform, som er egnet bedre til både organiske og uorganiske materialer.
  • Efterbehandling er ikke nødvendig. Laser skæring er en separations proces, dette sikrer at der oftest ikke skal efterbehandling til at færdig gøre produkterne.
  • Der er meget høj nøjagtighed med laserskæring. Teknologien med laser skæring er meget udviklet, og maskinen kan derfor selv kompensere for en fx rykket skabelon, eller bøjet skærebane.
  • Der er intet slid på dit værktøj. Laser skæring kræver ikke en reel kontakt mellem værktøj, og materiale. Dette sikrer at værktøjet ikke bliver fx sløvt, og dette vil sikre en længere holdbarhed, for din maskine.

Selve processen 

For at få laserskåret, skal du først ind på et program, og vælge det design du ønsker. Dette kan du enten selv tegne eller få sendt af køber. På den måde kan man sikre sig at køber er tilfreds før man begynder at skære i materialet. Efter design processen skal man sikre sig at der er de helt rigtige mål skrevet ind i programmet, så det igen passer med materialet. Nogle steder vil man endda bare kunne hente designede mønstre ned.

Næste step er at sikre sig at laser strålen passer til det materiale du skal skære. Fx skal der ikke samme tryk på en stråle der skal skære igennem træ, som en stråler der skal skærer en stålplade igennem. 

 Laser skæring er en slags termisk separations proces. Laser strålen rammer materialets overflade og opvarmer den så meget, at den smelter eller helt fordamper. Når laser strålen på et tidspunkt er trængt helt igennem materialet, begynder den egentlige skæreproces. Laser systemet følger den valgte geometri og separerer materialet, som ønsket.